Güncelleme İşleminiz Yapılıyor

Lütfen bekleyiniz

İşleminiz Yapılıyor

Lütfen Bekleyiniz.

Önizleme İşleminiz Yapılıyor

Lütfen Bekleyiniz.

Mesajınız Başarıyla Bizlere Ulaşmıştır.

En kısa sürede sizlere geri dönüş yapacağız.

İşleminiz Sırasında Bir Hata Meydana Geldi.

Lütfen tekrar deneyiniz.

X

Başkan Darımla, Tarımsal Üretici Temsilcileri İstişare toplantısına katıldı

28 AĞUSTOS 2023

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Darımla, Ankara'da Tarımsal Üretici Temsilcileri İstişare toplantısına katıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Darımla, Ankara'da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen Tarımsal Üretici Temsilcileri İstişare toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın hükümeti temsil ettiği toplantıya tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarının başkanları, görüş ve önerilerini aktarmak üzere katıldı. Toplantıda Eylül ayında da kamuoyu ile paylaşılması planlanan Orta Vadeli Programın hazırlık süreci de ele alındı.

Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,  her alanda olduğu gibi tarımda da belirsizliklerin azaltılması ve öngörülebilirliğin artırılması gerektiğini dile getirerek, sektörün stratejik bir konu olduğunu, milli güvenliği de ilgilendirdiğini kaydetti.

Tarımda planlı, sürdürülebilir ve yerli üretimin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Tarımda sürdürülebilirlik, bugünkü nesil ile gelecek nesil arasındaki adalet açısından da çok kıymetli. Sosyal adalet dediğimiz hadise, bir taraftan bugünkü nesil içindeki adaleti ifade ediyor bir taraftan da bugünkü nesil ile gelecek nesiller arasındaki adaleti gerektiriyor. Dolayısıyla sürdürülebilir bir tarımsal üretim son derece kıymetli ve herkesin üzerinde durduğu bir konu. Bu da uzun vadeli bakış açılarını gerektiriyor. Bu anlamda sürdürülebilir bir yapıyı sağlamada, girdi maliyetlerinden fiyat dengelerine, sözleşmeli üretime varıncaya kadar birçok konunun tartışıldığını ifade edebilirim" diye konuştu.

Genç nüfusun tarım alanına daha fazla girmesi, kadınların da bu alanda daha fazla aktif olmasının önemi üzerinde durulduğunu aktaran Yılmaz, Kent, köy, şehir ayrımının ötesinde, özellikle şehirlerin çeperlerinde şehirle ulaşım, iletişim açısından son derece entegre alanlarda, genç nüfusun hem şehir hayatının sosyal ortamını yaşaması hem de tarım sektörü içinde girişimci ve üretici olması gayet mümkün, bunu sağladığımız zaman genç nüfusun çok daha güçlü bir şekilde tarımda yerini alacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu gübre, yem, tohum ve zirai ilaç gibi her türlü tarımsal girdinin, piyasayı da regüle edecek şekilde satışının gerçekleştirildiğini belirten Başkan Darımla şu ifadeleri kullandı:

“Üreticilerimizin ihtiyacı olan tüm tarımsal girdileri karşılayan kurumumuz, hasat sonrasında ise üreticilerimizin pazar kaygısını azaltmak ve onları korumak amacıyla, ülke genelinde buğday, arpa, mısır ve ayçiçeği başta olmak üzere 40 farklı çeşit tarımsal ürünün alımını gerçekleştirilmektedir. Kurumumuz tarafından alımı gerçekleştirilen tarımsal ürünler, iştirak şirketlerimizde hammadde olarak kullanılmaktadır. Karma hayvan yemi gibi tarımsal girdiye dönüştürülenler kooperatiflerimiz aracılığı ile üreticilere, gıda ürünlerine dönüştürülenler ise Tarım Kredi Kooperatif Marketleri aracılığı ile tüketicilere ulaştırılmaktadır” dedi.