Güncelleme İşleminiz Yapılıyor

Lütfen bekleyiniz

İşleminiz Yapılıyor

Lütfen Bekleyiniz.

Önizleme İşleminiz Yapılıyor

Lütfen Bekleyiniz.

Mesajınız Başarıyla Bizlere Ulaşmıştır.

En kısa sürede sizlere geri dönüş yapacağız.

İşleminiz Sırasında Bir Hata Meydana Geldi.

Lütfen tekrar deneyiniz.

X

Gaziantep Bölge Birliğinde ürün değerlendirme artarak sürecek

26 KASIM 2020

Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, 2020 yılı içinde ürün değerlendirmede önemli bir ivme yakaladıklarını belirterek, “Bunun yanı sıra geçmiş yıllarda bölgemizde 10-15 milyon lira arasında ürün alımı gerçekleştiriliyordu. Şu an için 46 milyon lira civarında ürün alımı gerçekleştirdik” dedi.

Gaziantep Bölge Birliğinin 2020 yılı faaliyetlerini anlatan Aslan, ürün değerlendirmede başarılarını ve satış gelirlerini arttırarak değil daha çok ortağa ulaşarak sağladıklarını ifade etti.  Ürün alımlarının 50 milyon liraya yaklaştığını dikkat çeken Aslan,  “Fiziki altyapımız buna uygun olmamasına rağmen, yani ürünleri konaklatacak herhangi bir depomuz olmamasına rağmen direk çiftçiden alarak ilgili fabrikasına ve son satıcıya ulaştırmak kaydıyla yaptık. Bu kapsamda 12 bin ton mısır, 6 bin ton ekmeklik ve makarnalık buğday, 2 bin 500 ton arpa alımı gerçekleştirdik. Bunların haricinde de yaklaşık 12 çeşit ürün alımı yaptık. Bundan sonraki süreçte de silolarımızla ilgili çalışmalarımız var” dedi.

Gaziantep Bölge’den 3 silo yatırımı

Silo projelerinin 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı 3. Etap Kırsal Kalkınma kapsamında onaylandığını açıklayan Gaziantep Bölge Müdürü Aslan, ”Bu kapsamda Kahramanmaraş Merkez Tarım Kredi Kooperatifi, Türkoğlu Tarım Kredi Kooperatifi ve Narlı Tarım Kredi Kooperatifimize olmak üzere 2 bin tonluk 3 tane silo projemiz onaylandı. İnşaatlarımız 2020 yılında başladı ve yüzde 80’i tamamlanmış durumda. 2021 yılında bu silolarımızı da kullanarak ürün alımındaki artışımızı sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Aslan, ürün değerlendirmeye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Çünkü çiftçiye hep ürün veren değil, ürününü de alan, pazarda onu zora düşürmeyen bir sistem kurmak istiyoruz. Genel Müdürlüğümüzün de talimatı bu yöndeydi. Biz bu kapsamda 2 bin tonluk 3 silomuzu 2021 yılında hizmete sokacağız. Ülkemize, bölgemize, kurumumuza ve çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi. Aslan,  siloların fiili olarak 2 bin ton olarak yapıldığını ancak 10 bin ton kapasiteye yükseltilebilecek altyapıya da sahip olduğunu söyledi.

 “Yeni silolar devreye girecek”

Bölgelerinde nakliyenin üreticiler için önemli bir problem olduğunu vurgulayan Aslan, “Bunu çözmek adına nakliye problemi olan üreticilerimizin ürünlerini yapımı tamamlanacak silolarımıza alarak, nakliye problemi olmayan üreticilerimizin ürünlerini ise fabrikalara yönlendirerek daha çok üreticiye ulaşıp, daha çok ürün almak istiyoruz. Bunun yanında Afşin, Elbistan bölgesinde de 14. Etap Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında yeni silo, hizmet binaları ve depolar yapmayı da planlıyoruz.” şeklinde konuştu.